ELSA Denmark

SEMINARS & CONFERENCES
ELSA DAY

ELSA Day er et årligt opmærksomhedsprojekt i ELSA, hvor 43 landegrupper og mere end 300 lokalgrupper står sammen om at skabe opmærksomhed omrking en specifik menneskerettighed.
Projektet er med til at udbedre ELSAs generelle formål om at bidrage til juridisk uddannelse, fostre gensidig forståelse og fremme social ansvarlighed blandt jurastuderende og yngre jurister.

Du kan finde projektet på sociale medier under #ELSADay.

ELSA DELEGATIONS

ELSA Delegations giver ELSA-medlemmer en unik mulighed for at overvære arbejdet ved internationale organisationers udarbejdelse af juridiske dokumenter. Deltagere opnår praktisk og fagspecifik viden i mødet med professionelle diplomater, samt enestående mulighed for at skabe netværk.

Projektet er muligt, fordi ELSA gennem vores internationale arbejde har opnået særlig status, som giver møderet ved en række af de største internationale organisationer. ELSA-medlemmer udvælges løbende til at deltage på ELSAs vegne ved organisationernes sessioner.

ELSA Delegations afholdes cirka 5 gange årligt. Sessionernes varighed varierer typisk fra 4-10 dage. Deltagere betaler selv for deres ophold i hele perioden.

MOOT COURT COMPETITIONS

THE EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION (HRMCC)

The European Human Rights Moot Court Competition (HRMCC) er et internationalt processpil afholdt af ELSA i samarbejde med Europarådet.

Gennem en fiktiv case simulerer konkurrencen den almindelige klageprocedure ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, således at holdene først indsender skriftlige indlæg med anbringender for både sagsøger og sagsøgte. Derefter vil disse indlæg blive vurderet, og de 16 bedste hold vil derefter gå videre til den Europæiske Finale ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

Vinderholdet af processpillet modtager "Europarådets Pris", som er en måneds praktik ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Derudover udtrækkes visse pengepræmier.

For mere information, kontakt academicactivities@dk.elsa.org

JOHN H. JACKSON MOOT COURT COMPETITION

John H. Jackson Moot Court Competition er en international procedurekonkurrence i ELSA, som skal simulere en retssag i verdenshandelsorganisationen WTOs konfliktløsningsorgan.

Studerende fra hele verden kan indsende skriftlige indlæg for sagsøger og sagsøgte i en fiktiv sag skrevet af en WTO-ekspert.

Efter den skriftlige runde vil deltagerne have mulighed for at fremlægge deres indlæg mundtligt over for sagsøgeren og sagsøgte foran et panel bestående af WTO- og handelseksperter i en regional runde.





For mere information, kontakt academicactivities@dk.elsa.org

ACADEMIC ACTIVITIES
PROCEDUREKONKURRENCE

ELSA Denmarks procedurekonkurrence er en erhvervsretlig case competition, rettet mod jura- og erhvervsjurastuderende i ELSA.

Som deltager i ELSAs procedurekonkurrence får du mulighed for at procedere i byretten og til sidst i Højesteret sm sagsøger eller sagsøgte. Arbejdet består i samarbejde med en praktiserende advokat eller advokatfuldmægtig som vejleder dig i udarbejdelse af selve proceduren og efterfølgende mundtlig fremførelse for dommerpanelet.

De lokale runder i København, Aarhus og Aalborg foregår i de respektive byers byret med en afsluttende finale i Højesteret. 
Dommerpanelet består af én dommer, advokat og universitetsunderviser.

Du får som deltager ikke blot en oplevelse ved at procedere i retten, men styrker også dine faglige egenskaber og sætter teori i praksis. Procedurekonkurrencen er udfordrende og tester det du har lært, og selvom det ikke er let, er det en oplevelse, du vil se tilbage på med stor glæde!

Vil du deltage?

For at deltage i Procedurekonkurrencen skal du være et registreret medlem af én af lokalgrupperne i ELSA Denmark og man skal deltage i hold af maks to personer.

PROFESSIONAL DEVELOPMENT
ELSA TRAINEESHIPS

ELSA Traineeships gør det muligt for ELSA-medlemmer og unge jurister at arbejde i udlandet. ELSA Traineeships er en enestående mulighed for at tilegne sig international juridisk erfaring samt at opleve en fremmed kultur både på arbejdspladsen og i det sociale. Vores praktikophold strækker sig tidsmæssigt fra 2 uger til 2 år og kan være inden for hvilket som helst juridisk område.

Hvorfor ELSA Traineeships og ikke en anden form for praktik?
Et praktik gennem ELSA er personligt. Du bliver taget hånd om fra du lander til du rejser igen af den lokale ELSA gruppe og af den arbejdsplads, du skal arbejde på. Vi hjælper med logi og alt der umiddelbart kan volde problemer ved etablering i et nyt land og en ny by.

Ansøgningsprocessen:
Alle ELSA medlemmer kan søge om at komme afsted.
To gange årligt opslås praktikstillingerne, typisk i april og november. Disse opslag indeholder alle informationer om de forskellige praktikophold, som blandt andet er hos advokatkontorer, universiteter, domstole, og andre institutioner, offentlige som private.