ELSA Denmark

ELSA Denmark er én af 43 nationale grupper i The European Law Students’ Association (ELSA), der er verdens største organisation for jurastuderende og færdiguddannede jurister. Med lokalgrupper i de fire universitetsbyer, Aalborg, Aarhus, Odense og København udgør ELSA Denmark det danske netværk i ELSA.

Beskrivelse

ELSA blev grundlagt i 1981 og er nu tilstede på mere end 350 fakulteter i 43 europæiske lande. Med et estimat på over 60.000 medlemmer, er ELSA verdens største organisation for jurastuderende. Det er en organisation baseret på lokale, nationale og internationale aktiviteter. I Danmark er ELSA repræsenteret med lokalgrupper i Aarhus, Aalborg, København og Odense. Disse fire lokalgrupper udgør sammen med den nationale bestyrelse, ELSA Denmark. Den nationale gruppe, ELSA Denmark, repræsenterer de danske gruppers interesser ved udenlandske møder for aktive, af ét år ad gangen. Den møder på vegne af det danske netværk ved de talrige internationale møder der er på årligt basis. Her diskutere den og finder frem til bedre løsninger, sammen med de andre 42 nationale grupper. Møderne afholdes af ELSA International, som er ELSA’s internationale bestyrelse, med sit hovedsæde i Bruxelles i Belgien. Dem kan der læses mere om på www.elsa.org.

Vi tilbyder en lang række af aktiviteter af social og akademisk karakter. Hovedformålet med ELSA Danmark er at tilføje et internationalt aspekt til de danske jurastuderende, samt at promovere viden og forståelse for udenlandske juridiske systemer. Dette sker gennem forskellige lokale, nationale og internationale aktiviteter, f.eks. gennem udenlandske praktiskophold, ELSA Law Schools som foregår om sommeren og vinteren. Derudover tilbyder vi også lokale, nationale og internationale procedurekonkurrencer, hvor en af de største er John H. Jackson Moot Court Competition, som afholdes i samarbejde med the World Trade Organisation.

Som medlem i ELSA Denmark, har du mulighed for at deltage i de arrangementer vi afholder på lokalt, nationalt og internationalt plan. Se mere her: ELSA Aalborg, ELSA Aarhus, ELSA Copenhagen, ELSA Odense.

Oversigt

Er du interesseret i at blive en del af et stort internationalt netværk?

Vil du udvikle dine akademiske juridiske evner og deltage i juridiske arrangementer?

Ønsker du at komme i kontakt med virksomheder og advokatkontorer gennem ELSA-aktiviteter og få oplevelser for livet?

Hvis du kan svare ja på et af disse spørgsmål, er du mere end velkommen i ELSA, og kan blive en del af bestyrelsesarbejdet i vores forening. Kontakt da enten den nationale bestyrelse på secgen@dk.elsa.org, eller vores lokalgrupper i Aalborg, Aarhus, Odense eller København.

ELSA forklaret på 60 sekunder